Gör din hemläxa innan du köper nya däck

Eftersom vi inte köper däck så ofta, behövs det ofta för att uppdatera vad som har hänt på marknaden sedan du köpte din sista uppsättning. Har det gjorts några stora förbättringar eller skulle du välja samma uppsättning som du just hade gjort. Att välja samma uppsättning som du hade beror på om du var nöjd med dem. Även om du är nöjd med dem är det bra att ta reda på vad som finns där ute. Däck förbättras ständigt och det finns nya däck som lanseras, särskilt inom premiumdäckssegmentet.

Ett av de bästa ställena att köpa däck är på däckverkstädereftersom de tenderar att ha ett bra urval och de kan enkelt montera dem åt dig. De kommer att kunna ge dig råd om däck och du kan antagligen även köpa dem online och boka tid för däckbyte på webbplatsen. På det här sättet kan du välja och betala de däck du väljer från komforten i ditt eget hem.

Om du behöver nya sommardäck tenderar det att bli en enklare uppgift än att välja vinterdäck, eftersom du har mindre alternativ. Detta kan inte betyda att det är ett enkelt beslut men du har färre alternativ och förmodligen måste göra mindre undersökningar för att hitta de däck som är bäst lämpade för ditt fordon. Däckvalet måste vara annorlunda om du har en el- eller hybridbil eftersom de är tyngre och behöver mer slitstarka däck. Så när du har hittat däck måste du kontrollera om de är lämpliga för el- eller hybridbilar.

När det gäller vinterdäck finns det fler alternativ och du måste ta reda på om du vill ha dubbar eller odubbade däck. Du vill nog granska några av de däcktester som gjorts av oberoende biltidningar, för att se vilka som är bäst presterande under de förhållanden som liknar de som du brukar köra i. Det tar lite tid att granska och det är bra att titta på några olika och välja ut de viktigaste delarna av dessa tester. Inte alla delar kommer att vara relevanta för dig. Försök att se till att däcken du väljer har låg rullmotstånd eftersom det leder till låg slitage och bränsleförbrukning.

För mer information om nya däck att köpa, besök: https://vianor.se/