Se till att du byter däck före december

Om du inte har bytt till vinterdäck har du snart slut på tiden. Om vintervädret inte har nått ditt område ännu kommer det snart att komma och du måste vara redo innan det gör det. Beroende på vilket land du bor kan du kanske också bryta mot lagen om du inte har vinterdäcken monterade på din bil innan december, om du fortfarande kör ditt fordon. Du kan komma att bli ansvarig för böter samt äventyra din och andras säkerhet under körning.

Det är viktigt att byta däck i tid, eftersom du inte vill fastna med fel däck när snön anländer eller vägarna blir isiga. Vinterdäcken ger dig redan bättre prestanda så snart temperaturen sjunker under noll grader. Så det finns ingen anledning att vänta på att snön kommer fram, eftersom du kan hamna för sent och ha problemet att byta däck själv eller behöva riskera att vara i en olycka och försöka köra till en däckverkstad för ett däckbyte. Det är alltid tillrådligt att låta en däckverkstad som erbjuder däckservice åt dig. De har rätt verktyg och expertis för att hantera däck. De kommer att kunna bedöma de däck som tas bort från ditt fordon och även de som de kommer att montera. De kommer inte att montera däck som inte är i gott skick eller uppfyller kraven för ett vinterdäck.

Experter på en däckverkstad kommer också att vid däckbyte se till att däcken är balanserade genom att lägga till vikter på hjulen så att däcken roterar utan sidokrafter. De ser också till att däcken har rätt däcktryck så att du kan köra säkert när du lämnar platsen. De kommer också att tillhandahålla tjänsten där de kan lagra dina sommardäck på sitt däckhotell. På det här sättet behöver du inte besväret att dra däcken fram och tillbaka. De kan också garantera säkerheten, så att dina däck inte blir stulna och att de lagras under rätt förhållanden, borta från direkt solljus, förhöjda temperaturer och borta från ozonrika miljöer. Så det enda du behöver oroa dig för är att byta däck i tid.

För mer information om vinterdäck och däckbyte, besök: https://vianor.se/