Korrekt val av däck kan faktiskt spara pengar

När du väljer däck är det viktigt att veta att rätt däckval faktiskt kan spara pengar. När du tittar på däck kan du se att det finns några som är billigare och andra som är billigare. De som är högre priser kan se mycket lik de andra ut. Den största skillnaden är ofta i hur däcket har byggts upp och de innovationer som har satts in i slitbanemönstret. Detta har kommit från år av kontinuerlig testning, där testningen leder till ständig utveckling, där förbättringarna sedan testas igen tills ett bättre däck kan lanseras.

Genom att ha ett bättre däck monterat på din bil är det mer troligt att du håller dig utan problem. Du kommer att få färre däckrelaterade problem, vilket sparar pengar. Bättre däck har lägre rullmotstånd, så att du sparar pengar när du kör eftersom din bränsleförbrukning blir lägre. Lägre rullmotstånd leder också till lägre däckslitage, så att du behöver byta däck mindre ofta. Jämför detta med billiga däck, där du kommer att spendera mer pengar på bränsle och du kommer att behöva lägga pengar för att köpa en ny uppsättning tidigare än du skulle gjort om du valt ett bättre däck.

Du har då både sommardäck och vinterdäck, där det är viktigt att båda däckalternativen är av högsta kvalitet och att du gör att däcket byter tid innan vintervädret anländer och sedan tar av dem tillräckligt sent så att vintervädret vann ’ t tillbaka. Detta ger dig bästa säkerhet och ger dig den bästa möjligheten att undvika olyckor. När du lagrar däcken som du inte använder under säsongen är det viktigt att förvara dem korrekt, varför det ofta är tillrådligt att man tillåter däckstationen att lagra däcken såväl som att låta deras experter göra däckbytet.

När deras experter gör förändringen åt dig, kommer de att kunna bedöma däckens skick innan de monteras på dem, så att du vet vad kvaliteten på däcken som du kör bort med är av god kvalitet och att de har korrekt däcktryck. De balanserar dem också för en mer bekväm körning.

För mer information om högkvalitativa däck, besök: https://vianor.se/