Få mer för din begagnade bil

Det finns några saker som positivt påverkar bilens begagnade värde. En av dem har inte haft stora problem med bilen. Stora olyckor kan påverka värdet om det till och med är möjligt att reparera det tillbaka till sitt ursprungliga skick. Sedan har du servicemanualen, eftersom många köpare ser att detta har följts och korrekt fyllts i. Sedan har du naturligtvis utseendet på bilen och det totala skicket. Om du lyckas hålla alla dessa i ordning under bilens livstid, bör du kunna förvänta dig en hög utbetalning i slutet av din period.

Förutom bilservice som dikteras av servicemanualen kommer du att se till att du tar väl hand om din bil också mellan dessa tillfällen. Det är viktigt att inse att din bil kan behöva mycket mer underhåll och service än detta. Du bör alltid se till att nyckeldelarna är i gott skick liksom andra säkerhetkomponenter, som däck, lampor, viktiga vätskor och vindrutetorkarna. Däck är enkla att kontrollera och de bör kontrolleras regelbundet.

Däck har stor inverkan på bilens säkerhet och inte bara behöver du se till att du byter däck mellan sommar- och vinterdäck, du måste kontrollera att däcken är i goda förhållanden, att däckens djup är tillräckligt och att däcktrycket är ok. Lågtryck leder till ökat däckslitage och högre bränsleförbrukning. Säkerheten påverkas också negativt, så se till att däcken är i gott skick.

Det är alltid bra att göra ett konditionstest, där verkstaden går igenom bilens nyckeldelar för att kontrollera om något måste fixas. De kommer att kontrollera stötdämpare, bromsar, däck, nyckelfluider, lampor och andra nyckeldelar. När du lämnar bensinstationen vet du om bilen behöver något fast, så att du kan boka tid för att få problemet sorterat. Detta kommer att se till att bilen förblir i gott skick och körs säkert så att du kan hålla dig borta från olyckor som kan påverka bilens framtida värde.

För mer information om bilservice och konditionstest för att hålla värdet högt, besök: https://vianor.se/