Däck med god kvalitet kan faktiskt spara dig pengar

När du väljer däck kan det vara lätt att tänka på att du kan spara lite pengar på bilens däck genom att tänka att det är något du bara måste ha och inte se den verkliga skillnaden mellan de olika däcken eller förstå däckens betydelse. Detta kan vara ett mycket kostsamt misstag. Däck har en mycket viktig roll och det är också därför det är obligatoriskt att byta däck mellan sommar- och vintersäsong, så att du kommer att vara säker både för dig själv och de andra som kör på vägarna.

När du besöker en butik eller en däckverkstad med många olika däck till salu ser du allt från billiga däck till högre priser. Om du inte vet så mycket om däck, skulle det vara meningsfullt att ta en uppsättning billiga däck. Du tror förmodligen att det kommer att spara pengar; men detta är ofta inte fallet. Det är ofta ett mycket dåligt beslut ur såväl kostnadsperspektiv som säkerhet. Så låt dig inte luras av de lägre initialkostnaderna, du måste titta på den totala livslängdskostnaden.

Billiga däck tenderar att vara ett dyrare beslut ur ett kostnadsperspektiv när det gäller att rullmotståndet tenderar att vara högre. Högre rullmotstånd leder till högre däckslitage och att du behöver mer kraft för att föra fordonet framåt, vilket innebär högre bränslekostnader. Så detta betyder faktiskt att du måste köpa nya däck oftare. Detta kan vara mycket kostsamt. Då har du det faktum att du kommer att spendera mer pengar på bränsle för samma avstånd och med dagens bränslepriser kan detta också bli mycket dyrt.

Slutligen har du säkerhetsaspekten att du hamnar med ett däck med sämre säkerhetsprestanda. Detta kan vara mycket farligt under vintern, när snön och isen redan gör körning svår nog med bra däck. Så det kloka valet är alltid att se till att du köper premium sommardäck och väljer rätt vinterdäck. Du behöver däck som ger dig tillräcklig säkerhet och håller så länge däcken borde och orsaka så lite problem som möjligt. Kom ihåg att en bilolycka även om det är en liten olycka kan bli mycket dyr

.För mer information om korrekt däckval, besök: https://vianor.se/