Vad du ska göra med dina sommardäck när vintern anländer

Om du är ny på att ha en bil och byter mellan sommar- och vinterdäck, kanske du har några frågor. Frågor som hur byter jag däck och vad gör jag med sommardäcken? Att byta däck är inte så svårt att göra själv, men de flesta kommer inte att ha rätta verktyg för att göra det. Så du måste sedan investera lite pengar för att göra det själv. Du måste också tillräckligt med utrymme där du kan göra ett däckbyte. Jag vet att vissa kommer att använda de verktyg som finns i reservdäckssatsen, men det är inte tillrådligt. De är inte professionella verktyg och är mer för att kunna byta ett däck i en nödsituation så att du kan komma till en däckstation.

Problemet är att det är svårt att få tillräckligt med kraft för att lossa bultarna och sedan fästa dem ordentligt. Det är därför du inte har rätt verktyg och inte vill investera i verktyg, bara för att ta bilen till en verkstad och låta dem byta däck åt dig. Det finns några fördelar med detta scenario, eftersom de är experter, du vet att de har erfarenhet av att hantera däck och utföra förändringen. När de hanterar dina däck kommer de att kunna informera dig om de ser några problem med de däck de kommer att sätta på eller de som de tar av. Detta kan vara en del skador på däcken på grund av påverkan på väghål eller trottoarkanter eller därefter att slitbanan är sliten eller att det är ojämnt slitage.

De kommer också att se till att däcken roteras korrekt och att de är märkta ordentligt. Innan de monteras byter de däckventilerna och fyller däcket med rätt däcktryck. Du vet att de är korrekt monterade. De kan också lagra sommardäcken i sitt däckhotell tills du behöver dem nästa år när snön smälter och sommaren närmar sig. Detta kommer att spara lite krångel, eftersom det är ännu bekvämare att göra däckbytet, eftersom du inte behöver förbereda någonting före bytet och inte heller behöva bära däcken hem och förvara dem.

För mer information om vinterdäck, besök: https://vianor.se/