Förbättrad Stabilitet Med Nya Dämpare

Du behöver ändra dina stötdämpare på din bil, speciellt om du inte har bytt dem alla samtidigt. Livslängden för stötdämpare är cirka 80 000 km, så när du börjar komma närmare 65 000 km är det värt att kontrollera dem årligen. Eftersom du har fyra stötdämpare, så innan du har ändrat alla fyra av dem borde du vara försiktig om symtomen på att ha dåliga chocker.

Dåliga stötar påverkar din bils prestanda på vägen negativt. Dämparna bör absorbera den energi som orsakas av felaktigheter i vägen, så om det är en gupp eller ett hål. Om du har dåliga stötdämpare kommer bilen att studsa vilket ofta skapar negativ inverkan på körkomforten. En bil som studsar eller börjar svaja blir svårare att kontrollera, så inte bara din körkomfort påverkas, men också din trafiksäkerhet.

Stötdämparna måste också trycka dina däck på ytan för att säkerställa att du har maximal kontakt och därmed grepp. Detta är viktigt att ha bra kontroll och grepp, men också mycket viktigt när du bromsar. Utan detta tryck på däcken kommer ditt bromsavstånd att vara längre. Längre bromsavstånd leder till betydligt fler olyckor. Slitage kommer också att vara ojämnt på dina däck, vilket kräver att du byter ut dina däck för tidigt.

Det finns några enkla sätt att identifiera att dämparna behöver bytas, det kan vara att kontrollera om det finns spår av oljeläckage nära hjulen. Ett oljeläckage kan bero på att dämparna läcker olja på grund av läckande packningar. Ett annat sätt är att lägga lite vikt över hjulet och se hur det reagerar när du tar bort vikten. Om det går upp och stannar, så är det är en bra stötdämpare, om den guppar upp och ner behöver du byta ut den. Du kan också bara köra förbi en verkstad och de kan snabbt kontrollera om du behöver byta ut dina stötdämpare.

Det bästa är att göra ett konditionstest, där de kontrollerar dina stötdämpare, men de kontrollerar också dina bilar andra kritiska funktioner för att säkerställa att bilen är i gott skick och att du kan fortsätta köra säkert. Om något behöver lagas eller bytas, kommer du att bli informerad och kan ta itu med vad som behöver göras.

För mer information om nya stötdämpare, besök: Vianor