Boka Ditt Däckbyte Idag

Sommaren närmar sig och det kan vara värt att redan nu boka tid för ett skifte. Om du har dubbdäck, är ditt intervall för byte däck reducerad till 2 veckor, så ju tidigare du bokar, desto säkrare kan du vara för att få den tid du vill ha. Dessa två veckor är det tidsfönstret när du måste ha vinterdäck monterade på din bil och datumet då du inte längre får köra med vinterdäck.

Denna korta tidsperiod gör att däckverkstäderna är mycket upptagna, så du måste nog vänta en stund när du åker för att dina däck ska skiftade. Det bästa alternativet är självklart att vara ute i god tid och boka din däckservice, så att däckbytet kan göras när du har tid. Det kan vara ganska stressigt att försöka göra det på morgonen på väg till jobbet utan att ha bokat tid, eftersom det finns många människor som har samma behov som du.

Ofta har de som inte har dubbdäck, som inte är så beroende av de två veckorna att byta, väntat på att de dubdäcks förarna att de ska göra sina byten, eller boka en tid, så de behöver inte vänta för alla de dubbdäcks förarna. Annars tenderar folk med dubbfria däck att byta lite senare, eftersom de inte har så jätte bråttom. De kan planera och boka lite längre fram i tiden, men jag rekommenderar fortfarande att boka en tid.

Att köra med vinterdäck när vintern har passerat och det är redan sommar är inte det bästa. Om du har dubbdäck, så är det också olagligt och du kommer få böter om du blir stoppad av polisen. Om du har dubbfria däck bryter du inte några lagar, men du kommer inte ha den bästa prestanda och du kommer att slita ut dina däck snabbare än förväntat. Vinterdäcken blir väldigt mjuk när du går från minus grader till plusgrader. Detta beror på att vinterdäcken är konstruerad för att vara mjuk i temperaturen från under noll till mycket låga vintertemperaturer, så när du kör dem under våren vid temperaturer över 15 ° C blir de för mjuka och slitaget ökar.

För mer information om däckservice, besök: https://vianor.se/