Håll Dina Däck I Gott Skick

Det är viktigt att underhålla dina däck, eftersom de är avgörande för att ge dig säkerhet när du kör. Utan ordentliga däck har du i grunden ingen dragkraft när du försöker köra på hala ytor. Däck måste därför vara väl underhållna. Du måste kontrollera om slitage är jämnt mellan däcken och att det inte finns några visuella skador på dem.

Om du märker några oegentligheter är det värt att besöka din däckbutik. En bra däckbutik kommer snabbt att kunna bedöma vad problemet är och föreslå sätt att fixa det.

Om du har dubbdäck på din bil, är det bra att kontrollera dina dubbar. Beroende på kvaliteten på dina däck, deras ålder och ditt körbeteende kan slitaget vara väldigt annorlunda och du kommer sannolikt att ha tappat några dubbar. En däckbutik kan snabbt meddela om du behöver en ny uppsättning eller om du fortfarande kan köra på nuvarande.

Att behålla ditt däcktryck på rätt nivå är viktigt för att uppnå bästa prestanda, men hjälper dig också att undvika kostsamma konsekvenser.

För fler tips om hur du underhåller dina däck, besök: Vianor