Håll Din Bil Och Dina Däck I Gott Skick

Det är viktigt för din säkerhet att du håller både dina däck och din bil i gott skick. Båda försämras snabbt om du inte behåller dem. För en bil måste du se till att bilens kritiska funktioner är i gott skick och för de däck du behöver göra, kontrollera dem regelbundet. För din bil har du schemalagt underhåll enligt användarhandboken, dessa bör respekteras, men de är ganska långt ifrån varandra, så det kan bli nödvändigt att göra mellanliggande kontroller. Här är konditionstester bra att göra, var du kan köra förbi din verkstad och få dem att göra ett konditionstest på din bil.

Under ett konditionstest kommer experter att gå igenom bilens kritiska funktioner för att säkerställa att din bil är i gott skick och om det finns något som behöver bytas ut eller repareras, kommer de att låta dig veta kostnaden och du kan boka en tid att få det fixat.

För dina däck kan du alltid kolla dem när du tankar bilen. Kontrollera att du har tillräckligt med luft i däcken och att de ser bra ut och att slitbanans djup är över 4 mm. Om inte, då behöver du byta dem.

För mer information om konditionstest, besök: vianor.se