Varför Inte Göra Ett Konditionstest På Din Bil När Du Byter Däck?

De flesta människor brukar ta sin bil till en verkstad för att byta däck från sommardäck till vinterdäck eller vice versa. Ett konditionstest kan göras av samma verkstad och då får du en snabb överblick över statusen på bilens kritiska funktioner och vet om det finns något som behöver repareras. Så när du lämnar med dina nya däck monterade på bilen, kommer du att veta om bilen är i toppform eller om du behöver fixa något för att vara säker på vägarna.

De kommer också att kontrollera både dina däck som de tar byter och de däck som de kommer att montera på din bil för att se om de är i gott skick. De kommer att kontrollera efter eventuellt slitage eller jack, för ojämnt slitage och kontrollera att de är balanserade. Fördelen med att göra båda samtidigt är att du sparar tid och du får nytta av att känna till din bils och dina däcks skick. Om du behöver byta däck för nästa säsong kan du redan nu börja planera för det.

Du vet också att de aktuella däcken är i gott skick och har blivit monterade av professionella, så de kommer inte att trilla av, de har bra slitdjup för att säkerställa bra trafiksäkerhet och prestanda. Så du kan koncentrera dig på körning och inte behöver oroa dig.

För mer info om tillståndstest, besök: https://www.vianor.se/